Çenesiz; “Tarifsiz bir acı yaşıyoruz”




28 Şubat 2020, 14:01

Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz, İdlib'te Suriye rejim güçlerinin hain saldırısı sonucunda 33 Mehmetçiğimizin şehit olmasının ardından yayımladığı mesajda, milletçe tarifsiz bir acı yaşandıklarını dile getirdi.

            Çenesiz mesajında şu ifadelere yer verdi:

            "Suriye'nin İdlib kentinde ateşkesi sağlamak, göçü önlemek ve bölgede yaşanan insanlık dramını sona erdirmek üzere bulunan kahraman ordumuz, rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen alçakça bir hava saldırısına maruz kalmış, 33 kahraman Mehmetçiğimiz şehit olmuş, 32 kahraman Mehmetçiğimiz ise yaralanmıştır.

            Milletçe büyük bir üzüntü içerisinde tarifsiz bir acı yaşıyoruz. Tarihin her döneminde; mazlumun ve mağdurun yanında yer alan asil milletimiz, yine her zaman olduğu gibi devletinin ve kahraman ordusunun ardında sıra dağlar gibi durmaktadır. Devletimizin, ordumuzun ve milletimizin sabrını sınamaya kalkan her kim olursa olsun bunun bedelini ödemeye mahkum olacaktır. Bu konuda, devletimizin alacağı her türlü kararı millet olarak sonuna kadar destekleyeceğimizin bilinmesini istiyoruz.

            Mübarek Kandil gecesinde ülkemize ve milletimize bu acıyı yaşatanlar ile onların işbirlikçileri, nihayetinde akıttıkları kanda boğulacak ve bu yaptıklarının hesabını vereceklerdir.

            Bu zor günlerin ülkemizde birlik ve dayanışmayı güçlendireceği inancıyla şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına, sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başı sağ olsun" dedi.