Çenesiz;




18 Mayıs 2021, 13:55

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım üzerine DİMES'ten konuya ilişkin olarak basın açıklaması yapıldı. Açıklamada; "Şikayete konu hadise, ürünün fabrika çıkışı sonrasında ambalajının zarar görmesi ve hava alması kaynaklı oluşmuş basit küf olarak tabir edilen küf ve mayadır. Yani ürünün; depolama, nakliye veya raflarda sergilenirken bulunduğu koşullardan kaynaklı ambalajının zarar görmesi ve hava alması sonucunda; yani üretimden kaynaklanmayan sebepler ile, fabrika sonrasında kontrolümüz dışında bir küflenme meydana gelmiştir."denildi.

            DİMES'ten yapılan basın açıklamasının ardından konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer Çenesiz son günlerde  Türk Meyvecilik ve içecek sektörünün önemli kuruluşlarından birisi olan DİMES'e yönelik sosyal medya üzerinden yürütülmekte olan karalama kampanyasının ve algı yönetimiyle yıpratılmaya çalışılmasının üzüntüsü ve şaşkınlığını yaşadığını dile getirdi.

            Çenesiz açıklamasında DİMES'in Türkiye'nin bir değeri olduğunun altını çizdi.

            Çenesiz açıklamasında ayrıca:

                " Ülkemizde yerli sermayenin en önemli temsilcilerinden olan, üç kuşak boyunca 60 yılı aşkın süredir sağlıklı gıdayı halkımıza ulaştırmak ve tarıma dayalı sanayinin kalkınması için hizmet veren, 100'den fazla ülkede güvenle tüketilen ve uluslararası bir marka haline gelmiş olan DİMES'e yönelik sosyal medya üzerinden başlatılan karalama kampanyasının ve algı yönetimiyle yıpratılmaya çalışılmasının üzüntüsünü ve şaşkınlığını yaşamaktayım.

            'Çocuklarımıza içirmeyeceğimiz meyve suyunu üretmeyiz' ilkesiyle hareket eden; misyonunu topraktan insana kurduğu değer zincirine, 'Doğaya ve İnsana Saygı' ana değerleri üzerine kuran DİMES zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz salgın döneminde dahi üretimini ve istihdamını korumuş, 'En Fazla Ülkeye Yaş Meyve Sebze Mamülü İhracı Gerçekleştiren Firma' ödülünü alma başarısını göstermiştir.

            Tokat'ımızın bereketli topraklarında filizlenip, ulusal ve uluslararası bir çınar haline gelmiş olan DİMES Türkiye'nin bir değeridir.

            DİMES'e karşı sosyal medya üzerinden başlatılan karalama kampanyasına ve algı yönetimi oluşturularak yıpratılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.

            Bilerek ve bilmeyerek bu karalama kampanyasına dahil olan vatandaşlarımızı sağ duyuya ve aklı selim düşünmeye davet ediyorum. 

            DİMES Tokat'tır, DİMES Türkiye'dir."ifadelerini kullandı.