Kurban Bayramınız Mübarek Olsun!




27 Haziran 2023, 11:19

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Ayten, yayımladığı mesaj ile İslam âleminin Kurban Bayramı'nı kutladı.

            Bayramların manevi değerlerin öne çıktığı özel ve önemli günler olduğunu belirten Ayten mesajında:

“Bugün yeni umutlarla bir bayrama daha kavuşmanın heyecanı ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Sevgi, kardeşlik ve vuslat günleri olan bayram günleri; milli ve manevi duygularımızı canlı tutan, birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olan, örf ve adetlerimizin renkli tarafını oluşturan müstesna günlerdir.

Hoşgörünün egemen olduğu, güzel duyguların paylaşıldığı, toplumsal barışı güçlendiren, tüm İslam âlemini kaynaştıran ve bütünleştiren bu müstesna günlerde yoksulu gözetme, muhtaçla paylaşma gibi yüce duygular da en üst seviyeye çıkmaktadır.

Bayramların bize hatırlattığı yüksek insani vasıflar ile ecdadımızdan miras bu değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılması da öncelikli vazifemiz ve temennimizdir. 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen yüzyılın felaketi olarak kabul edilen deprem nedeniyle sevincini buruk yaşayacağımız bu Kurban Bayramının Milletimizin daha çok dayanışmasına ve yardımlaşmasına vesile olmasını niyaz ederek, sevginin, saygının, barış ve kardeşliğin yüreklerdeki coşkusunun arttığı bu bayramı tüm halkımız ile birlikte yaşamanın heyecanı içerisinde, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin değerli aileleri başta olmak üzere tüm halkımız ile üyelerimizin, bayram vesilesiyle şehrimizde bulunan misafirlerimizin Kurban Bayramı’nı en içten duygularla kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım."ifadelerine yer verdi.