Berat Kandilimiz Mübarek Olsun…




24 Şubat 2024, 10:14

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Ayten, Berat Kandili nedeniyle yayımladığı mesajında, bu mübarek gecenin birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesi temennisinde bulundu...

Ayten, mesajında şu ifadeleri kullandı:

İnancımızda rahmet, bereket ve mağfiret ayları olarak bilinen üç aylardan Şaban ayının 15’inci gecesine tekabül eden Berat Kandili’ni hep birlikte idrak etmenin huzuru içerisindeyiz.

Berat gecesi; kurtuluşa erme, günahlardan arınma, rahmet ve Yaratıcının kulunun günahını örtüp kusurunu bağışlaması anlamına gelen müstesna bir zaman dilimidir.

Bu mukaddes gecenin feyz ve bereketinden istifade edebilmek, ilahi rahmet ve mağfirete mazhar olabilmek en büyük temennilerimdendir.

Kendimizle beraber milletimiz için de mili ve manevi değerlerimizi, sosyal dayanışma ve kaynaşma arzularımızı daha da güçlendirerek birbirimize kenetlenip insanlık için sorumluluklarımızı hatırlamalı, Yüce Yaradan’ın kullarına sonsuz bir lütufla bereket ve şifa kapılarını ardına kadar açtığı bu mukaddes geceyi en güzel haliyle değerlendirmeliyiz. Bu kandilde de dualarımız, ülkemiz ve milletimiz için olacaktır.

Güzel yarınlara olan inancımızı dualarımızla yeşerteceğimiz bir kurtuluş vesilesi olan bu mübarek gecenin birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesi temennisiyle Turhallı hemşerilerimin, üyelerimizin, milletimizin ve İslam dünyasının Berat Kandili’ni tebrik ediyorum.

Berat Kandili; tüm dünya insanlığına hayır, huzur ve kardeşlik getirsin.”