Hicri Yeni Yılımız ve Muharrem Ayımız Mübarek Olsun…




06 Temmuz 2024, 16:45

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Ayten, Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ayten mesajında, “Hüzünlerde, acılarda nasıl birleşebiliyorsak, sevinçte de birleşebilmeli, bir ve beraber olabilmeli, tüm dünyada barışın, kardeşliğin hüküm sürmesi ve yeni Kerbela’ların yaşanmaması için birbirimizi sevmeliyiz.” dedi.

Ayten mesajında:

“Birliğimiz ve dirliğimizin, hoşgörünün, sevgi ve saygının önemli göstergelerinden biri olan Muharrem ayı ile yeni bir Hicri yıla daha ulaşmış bulunuyoruz. Cenâb-ı Hak, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in Mekke’den Medine’ye hicretini esas alan bu kutlu başlangıcı hayırlara vesile kılsın. 

Hz. Peygamberimiz (s.a.v.), torunları Hasan ve Hüseyin Radiyallahü anhümânın cennet gençlerinin efendisi olduklarını bildirmektedir. Bu övgüye mazhar olan, adalet ve doğruluğun sembolü sevgili torunu Hz. Hüseyin ve beraberindekilerin şehit edildiği, mazlumun zulme karşı duruşunu ve Hakk’a teslimiyetini içinde barındıran Kerbelâ olayı, Muharrem ayını aynı zamanda matem ve hüzne dönüştürmüştür. Bu yönüyle de nereden gelip nereye gittiğimiz hakkında bize ışık tutarak geçmişin, bugünün ve geleceğin idrakine varmamızı sağlayan aydınlatıcı mübarek bir aydır.

Bereketin adı olan Aşure Günü'nün içinde yer aldığı Muharrem ayı, birlik, beraberlik ve paylaşımı da perçinlemektedir. Birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşlik duygularımızın daha da arttığı bu günlerde gözlerimizin daima barışa, doğruluğa, kardeşliğe bakması; yüreğimizin sevgi, saygı ve hoşgörüyle atması gerekmektedir.

Hüzünlerde, acılarda nasıl birleşebiliyorsak, sevinçte de birleşebilmeli, bir ve beraber olabilmeli, tüm dünyada barışın, kardeşliğin hüküm sürmesi ve yeni Kerbela`ların yaşanmaması için birbirimizi sevmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerini rahmetle anıyor, Muharrem ayının ve Aşure Günü’nün birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da pekiştirmesini diliyor, ülkemize ve tüm İslâm Âlemi’ne barış, huzur ve mutluluk getirmesini Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”dedi.